Dominak.hu

Fogalmak


Bondage: jelentése kötözés. Elvileg nem különbözteti meg anyagok vagy módszerek szerint. A klötözés t örténhet a selyemsáltól kezdve a szíjjon át szigetelőszalaggal, vagy akár bőr bilinccsel is. Ezen belül a legnagyobb és legrégibb kategória az úgynevezett ROPE BONDAGE, ami kötéllel történik és ami a legnagyobb népszerűségnek örvend a kötözést kedvelők körében.

BDSM: a következo rövidítésekbol áll.
BD: (bondage & discipline): megkötözés és fegyelmezés. A partner megkötözésével, kikötözésével a mozgását korlátozzuk. Ez a kiszolgáltatott helyzet egyfajta alárendeltséget eredményez, mely a D&S kapcsolatra, míg a kötés által okozott kellemetlenség, fájdalom az S&M kapcsolatra emlékeztet. A felhasznált eszköz általában kötél, de szíjat, láncokat, finomabb anyagokat, stb. is használhatunk. A fegyelmezés egyrészt a megkötözéssel, másfelől egyéb eszközök használatával végezhető.
DS: (dominance & submission): uralkodás és szolgaság. A partner alárendelt szerepében a domináns fél kívánságait teljesíti. Ehhez a fölérendelt személy változatos eszközöket használhat, melyhez a B&D is tartozik. Testi és lelki megalázás kapcsolódik ehhez a területhez, mely akár a fájdalom okozását/elviselését is megengedi, ezáltal illeszkedhet az S&M műfajhoz. Az alárendelt fél ("rabszolganő", "rabszolga", "szolga", stb.) kiszolgáltatott helyzetét a fölérendelt személy ("Mester", "Domina", Lady, stb.) alakítja ki, esetünkben szerepjáték formájában.
SM: SM (sadism & mazochism): szadizmus és mazochizmus. Nagyon sokan ezzel azonosítják a BDSM teljes területét. Tény ugyan, hogy a másik két terület is tartalmazhat S&M elemeket, de itt kifejezetten a fájdalom okozásán és elszenvedésén van a hangsúly.

Ball Busting: A nemi szervek, jellemzően a a herék rúgás, ütése, kínzása kézzel, lábbal vagy egyéb eszközzel. A fenti két játékra fokozottan igaz, hogy a dominának, mesternek nagyon jól kell éreznie a szolga tűréshatárát, és bizonyos szintű anatómiai ismerettel, is kell rendelkezzen, nehogy komoly (esetleg maradandó) sérülést okozzon.

BN: Interneten gyakori rövidítés. Bér-Nőstényt jelentene, anyagi támogatás ellenében szexuális szolgáltatást nyújtó nőt (prostituáltat).

CBT: (Cook and Ball Torture rövidítése): pénisz és herekínzást jelent. Ide tartozik a férfi nemi szervének a különböző módon történő megkötözése, kínzása. Keményebb S/M kedvelőket tölt el izgalommal.

Domina: Az irányító, domináns, uralkodó, szerepet játszó, többségében tapasztalt nő. Lehet éppen fiatalabb hölgy is, akit örömmel tölt el, hogy uralkodik partnere felett, megalázza őt lelkileg. Élvezi partnere kiszolgáltatottságát, könyörgését, szenvedését. A játékok során kegyetlen hajlamú, számító, sok esetben rideg úrnő, de jószívű engedékenyebb nevelőnő is lehet, aki szolgáját a legnagyobb jó szándékkal neveli.

Safeword: pontos fordítása biztonsági szó. Sok pár megegyezik egy szóban, ami egyfajta biztonságot ad az alárendelt szereplőnek ("szolgának", "rabszolgának"), ha már úgy érzi, nem bírja tovább az akár testi vagy lelki fenyítéseket, ezzel jelezheti, hogy "Állj, ne tovább!". Összeszokott párok esetében ritkán kerül használatra, hiszen egy jó Domina vagy Úr ismeri alárendeltje, szolgája határait.